Partner in integratie van dataverkeer, mobiele en vaste communicatie


Specialist sinds 1989

RSE telecom & ICT is sinds 1989 specialist in zakelijk dataverkeer, mobiele en vaste telefonie in Noord-Nederland. Vanuit onze vestigingen in Groningen, Winschoten en Emmen, bieden wij complete netwerk- en telefonieoplossingen voor het bedrijfsleven en organisaties van klein tot groot. U kunt bij ons terecht voor aanleg, installatie, levering, onderhoud, beheer en reparatie.

Bij RSE werken we met de nieuwste technologie, maar onze liefde voor Noord-Nederlandse cultuur blijft tijdloos!

Hoe zijn wij begonnen?

1989

Als groothandelaar bij tankstations is de oprichter begonnen met RSE (Road Shop Eddy). Alles wat in die tijd bij een tankstation verkocht werd was in het assortiment te vinden. Van pennen en boekjes tot wegenkaarten en smeermiddelen voor de consument. Wegens de aanhoudende drukte was het wenselijk om telefonisch te kunnen bestellen. Hoe handig was dan een “Autotelefoon” voor het aannemen van bestellingen en het beantwoorden van vragen?! 

Dit wekte bij vele toenmalige klanten de interesse en de uiteindelijke behoefte naar mobiele bereikbaarheid. Al snel werd ook de telefoon in het assortiment opgenomen en werden de groothandelsactiviteiten meer en meer naar de achtergrond gedrukt. Hoewel de ‘road shop’ niet meer bestaat, was (en is) de afkorting “RSE” een begrip in de regio. Door Telecom hieraan toe te voegen was het voor iedereen duidelijk waar de winkel aan de Venne in Winschoten voor stond. 

1991 - 2008

Door de jaren heen is de locatie in Emmen geopend. Aan de Wilhelminasingel waren zowel het winkelende publiek als de zakelijke klant welkom voor de levering van mobiele telefoons met een bijbehorend abonnement én natuurlijk randapparatuur zoals faxen, accessoires en vaste toestellen. 

Steeds meer zakelijke klanten wisten de weg naar RSE te vinden waardoor het een logische stap was om vanuit de winkelstraat te verhuizen naar de industrieterreinen van zowel Emmen als Winschoten. De Business Centers waren eenvoudig te bereiken, ruimer in opzet en voorzien van een werkplaats voor de inbouw van carkits en Track & Trace/ boordcomputers. Daarnaast was voor de deur kunnen parkeren een bijkomend voordeel. 

2008

Eind 2008 was de organisatie toe aan een volgende stap. Met destijds 15 collega’s, verdeeld over 2 locaties, zijn de broers Gert en Joost Smits toegetreden in het bedrijf. Met de 'roots’ in de horeca, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, en de kennis van de toenmalige directie was het besluit om samen verder te gaan snel genomen. 

Ook werd de beweging naar vast-mobiel integratie ingezet. Door meer mensen op te leiden voor de aanleg van telefooncentrales en bijbehorende verbindingen én het opschalen van de verkoopcapaciteit op deze diensten, is de groei ingezet naar een breder portfolio.

2009

Al snel werd duidelijk dat het aanbieden van IT-dienstverlening een logische stap zou zijn voor de verdere verbreding van het portfolio. Eén aanspreekpunt voor alles omtrent communicatie was belangrijk. De digitalisering, die door de komst van mobiele data in een sneltreinvaart is gekomen, werd meer en meer belangrijk en het goed afstemmen van zowel vaste telefonie, mobiele telefonie als IT werd van essentieel belang. 

Door eerst een samenwerking aan te gaan en vervolgens een overname te realiseren was er al snel een compleet IT-team gevormd. 

2014

De Ondernemersprijs Oost-Groningen wordt georganiseerd door de Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Old Ambt. In 2014 werd deze prijs gewonnen door RSE telecom & ICT, een prijs om trots op te zijn! Extra bijzonder was dat de prijs deze avond werd uitgereikt in Gasterij Smits, het bedrijf van de ouders van Gert en Joost Smits.  

Daarnaast werd er in 2014, met de bouw van de derde locatie in de stad Groningen, een mooie stap gezet naar een goede spreiding in Noord-Nederland. Met de locaties in zowel Emmen, Winschoten als Groningen bedienen we een groot aantal klanten in Noord-Nederland en zijn we uitstekend bereikbaar. Dit pand is bewust gekozen vanwege de zichtlocatie aan de Ringweg van Groningen, uitstekende parkeergelegenheid en de mogelijkheid voor verdere uitbreiding van RSE. Nieuwe diensten en meer klanten vragen om meer ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook deze stap zal bijdragen aan verdere professionalisering.

2018

In 2018 verhuist de locatie Winschoten van de Papierbaan naar de Transportbaan 4B. Tijdens de verhuizing bleef RSE open zodat klanten er geen enkele hinder van ervaarden. Het nieuwe pand is ruim opgezet en, met onder andere de flexwerkplekken en de demowanden, klaar voor de toekomst! Daarnaast draagt RSE met dit nieuwe pand ook bij aan duurzaamheid. Zo beschikt het pand bijvoorbeeld over een glazen pui met isolatieglas, ledverlichting en een goed geïsoleerd dak. Kortom, de nieuwe locatie in Winschoten is een mooie investering in de toekomst van RSE.  

Vanuit Telecom & ICT werden er al stappen gemaakt in camerabeveiliging. Een uitstekende aanvulling op het portfolio is een verdere uitbreiding van beveiligingsinstallaties. De start van RSE-beveiliging was dan ook al snel een feit. Dit door het portfolio in een zusterbedrijf onder te brengen en direct als VEB gecertificeerd bedrijf van start te gaan als voorwaardig beveiligingsbedrijf. Met 4 pijlers te weten inbraakbeveiliging, cameratoezicht, brandbeveiliging en toegangscontrole bedienen we op het hoogste niveau beveiligingssystemen aan te leggen, erover te adviseren en te onderhouden. 

2019

In 2019 is ons Ready Business Center gerealiseerd. Deze biedt alle faciliteiten om (online) te vergaderen, te presenteren, te brainstormen en te inspireren. Alles in dit experience center in Groningen is gebaseerd op de Ready Business Strategie die RSE samen met Vodafone heeft ontwikkeld. Schaalbaarheid, connectiviteit en klantgerichtheid met de lokale ‘touch’ van RSE. We gaan in gesprek met uw accountmanager over de zaken die u bewegen om uw organisatie verder te helpen. Met deze persoonlijke benadering en betaalbare maatwerkoplossingen hebben we al vele organisatie verder geholpen. De experience begint al online via de Ready Business pagina.  

2020

De plannen om de locatie in Emmen te verbouwen, in dezelfde look-and-feel als de andere locaties, lagen al op tafel. Door een ramkraak, waarbij een auto de gehele showroom verwoestte, is de verbouwing in een sneltreinvaart gekomen. 

Bekijk hier de verbouwing van onze locatie in Emmen.

Heden

Met ruim 60 professionals verdeeld over 3 locaties en 2 bedrijven bedienen we ruim 5.000 actieve zakelijke relaties in Noord-Nederland. Vanaf het eerste gesprek, de technische intake tot de installatie en het beheer, fungeert RSE als het aanspreekpunt voor zakelijke telefonie (zowel vast als mobiel), connectiviteit, IT-werkplekken, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, brandbeveiliging en cameratoezicht.  

Bij ons ambitieuze team is er ruimte voor kwaliteit, zelfontplooiing en professionaliteit met de juiste dosis humor. In dit familiebedrijf is het nooit saai en we zijn altijd op zoek naar “de volgende stap” in dienstverlening. 

Ben jij de volgende keer ook bij onze behaalde successen?