Ben ik jouw nieuwe collega?

Tim van Wieringen

  • Medewerker helpdesk

“Iedereen is hier gelijk, alles is bespreekbaar en mensen staan open voor elkaar”, zegt medewerker helpdesk Tim van Wieringen die sinds september 2022 bij RSE in dienst is. “Het is fijn om mensen te helpen. Ik heb in dit werk ontdekt dat ik klantcontacten leuk vind, daar zou ik in de toekomst wel meer mee willen doen.”

Tim van Wieringen

Hoe ben ik bij RSE terechtgekomen?

Ik werkte in een wasstraat. Dat mijn toekomst daar niet lag, wist ik zeker. Daarom wilde ik graag een beroepsopleiding gaan doen. Maar wat dan? Ik had geen idee, totdat mijn collega Coen, die ik kende uit het uitgaansleven, zei: 'Waarom kom je niet bij ons in de ICT werken?’ Ik vond computers altijd al leuk en door zijn opmerking viel het kwartje.

Hoe ziet mijn dag eruit bij RSE?

Op de helpdesk krijgen we telefonisch of per e-mail meldingen van klanten binnen. We kijken mee, koppelen instructies terug of helpen klanten om hun telecom en ICT beter te laten functioneren. Wij zijn voor klanten het eerste aanspreekpunt. Komen wij er niet uit of duurt een bepaalde hulpvraag te lang, dan schakelen wij één van onze gespecialiseerde collega’s in. Wij zijn er voor het snelle werk omdat wij voor zo veel mogelijk klanten beschikbaar moeten zijn.

Krijg je bij RSE kans om je te ontwikkelen?

Absoluut. Ik werk hier vier dagen en volg één dag per week de opleiding IT Systems & Devices. Zo krijg ik hier de kans om door te groeien. En om rustig te bepalen wat ik het liefst wil gaan doen in de toekomst. Ik ben nog hartstikke jong en heb nog heel veel te leren. Daarvoor krijg je hier de kans, dat vind ik ontzettend belangrijk

Waarom werk jij graag bij RSE?

Zoals gezegd de familiaire sfeer. Naast het werk wordt hier ook veel georganiseerd. Er zijn feestjes, uitjes met leuke activiteiten en is er een bijeenkomst, dan gaan we ook even samen eten. Dat was ik totaal niet gewend, maar vind ik hartstikke leuk.

IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!