Ben ik jouw nieuwe collega?

Leon Schuitmaker

  • Beveiligingsmonteur

Door de vrijheid die je hebt in het doen van je werk voelt het soms alsof je een eigen bedrijfje hebt.” Dat geeft beveiligingsmonteur Leon Schuitmaker van RSE Beveiliging heel veel voldoening. Voordat hij in de zomer van 2022 in dienst kwam, werkte hij in een fabriek en in de horeca. In dat laatste vakgebied was hij ook opgeleid: “Ik vond er mijn draai niet. Als beveiligingsmonteur bedenk en bouw je mooie oplossingen waar klanten blij mee zijn, dat bevalt mij heel goed.

Leon Schuitmaker

Met een horeca-diploma beveiligingsmonteur worden, kan dat zo maar?

RSE biedt mij de kans om het vak te leren. Vier dagen werk ik in de praktijk, één dag per week volg ik de opleiding tot monteur beveiligingssystemen. Ik ben sowieso super gemotiveerd om nieuwe dingen te leren. Dat een nieuwe werkgever mij deze kans bood, was voor mij een extra reden om voor deze baan te kiezen.

Waarin zit voor jou de uitdaging in je werk?

Het bedenken van oplossingen op het gebied van toegangscontroles, brand- en camerabeveiliging. Op basis van regelgeving, de wensen van de klant en de eisen van de verzekeraar maken collega’s een projecttekening. Met die tekening in de hand gaan wij bij de klant aan de slag. In bestaande situaties zijn dingen altijd anders dan verwacht. Als monteurs hebben wij de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelfstandig oplossingen te bedenken en uit te voeren.

Wat vind jij van RSE als werkgever?

RSE investeert ontzettend veel in medewerkers. Hoewel ik hier zelf nog maar kort werk, krijg ik wel al de mogelijkheid om mij te ontwikkelen. Je krijgt de kans om je te specialiseren in het vakgebied dat je ook daadwerkelijk leuk vindt, binnen RSE zijn er zoveel soorten werk dat je ook echt een keus hebt. Je verdient hier goed en ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld.

Waarom werk jij graag bij RSE?

Het werk is ontzettend afwisselend. Als beveiligingsmonteur ben je altijd op pad. Je komt bij heel veel verschillende klanten over de vloer. Daarvoor heb je als servicemonteur de beschikking over een eigen servicebus met uitstekende gereedschappen en alle materialen die je nodig hebt. Het is mijn verantwoordelijkheid dat de klus geklaard wordt. Heb ik daarvoor iets nodig , dan wordt het snel en goed geregeld. Ook de zelfstandigheid in het werk vind ik heerlijk.

IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!