Ben ik jouw nieuwe collega?

Henk Kuiper

  • Telecom engineer

Telecom engineer Henk Kuiper is een techneut in hart en nieren. Zelf oplossingen bedenken zit in zijn dna. Hij koestert dan ook de vrijheid die hij bij RSE krijgt om zijn werk op zijn eigen manier te kunnen doen. Henk werkt sinds voorjaar 2015 bij RSE telecom & ICT: “Het mooie aan het werk vind ik de variatie, geen dag is hetzelfde.”

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als telecom engineer ben je heel veel op pad. Het grootste deel van mijn werktijd ben ik bij klanten over de vloer. Wel vind ik het fijn om de dag op kantoor te beginnen. Dan haal ik mijn materialen, drink even een bakkie koffie en maak een praatje met collega’s. Want het is belangrijk om elkaar te kennen.

Waaruit bestaat jouw werk?

In hoofdlijnen inventariseren, aansluiten en inregelen. Direct na het salesgesprek kom ik langs om te inventariseren wat er exact moet gebeuren. Op basis van die info wordt er een offerte gemaakt. Gaat de klant akkoord, dan kom ik langs met de benodigde apparatuur en materialen en sluit de boel aan. Ook regel ik de laatste zaken in, het inregelen doen we eigenlijk al voor negentig procent op kantoor. Ook voer ik onderhoud en service uit, onder meer het oplossen van storingen.

Hoe kwam je bij RSE terecht?

Ik ben opgeleid als sterkstroommonteur, maar kwam al in 1999 in de telecom terecht. ICT-opleidingen bestonden er in die tijd nog nauwelijks. Bij mijn eerste werkgever werkte ik ook nog geruime tijd in aanleg van domoticasystemen voor de zorg. Ik ben gelukkig in de telecom en ICT terechtgekomen, voel me hier helemaal thuis.

Waarom werk jij graag bij RSE?

Het plezier in het werk staat hier voorop. Ook de onderlinge collegialiteit spreekt mij aan. Ik voel mij thuis in een familiaire organisatie. De werksfeer is fijn, de drempels zijn laag. Er bestaan hier geen verschillen tussen mensen.

IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!
IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!IT's a party!